Hirsiprofiilit Asuminen hirsitalossa

Hirsivaihtoehdot / Hirsiprofiilit

Puurunkoisen talon seinän tekemiseen tarvitaan paljon työtä ja monia työvaiheita vaaka- ja pystyrunkoineen sekä ulko- ja sisäverhouksineen Työ on hidasta.

Hirsi sen sijaan on helposti työstettävissä. Hirsitalon rakentamisessa on oikeastaan vain yksi vaihe, kun hirsi asennetaan paikalleen. Pintakäsittelyt tai verhoilut eivät ole välttämättömiä ja niitä jokainen rakentaja voikin toteuttaa omien mieltymystensä mukaan. Lämmin seinä on valmis. Jykevä hirsikoti saa vain lisää arvokkuutta vanhetessaan. Hirsi vastaa uuden vuosituhannen luonnollisen asumisen arvoja.

Perinteisesti hirsitaloille on ollut tyypillistä ulkopuolen nurkkasalvokset. Osa KaukorantaRakentajista arvostaa edelleen tätä hirsitalon tunnuspiirrettä. Toiset taas kokevat näkyvät nurkkasalvokset haittana. KaukorantaKodin voit valita joko perinteisellä pitkällä ristinurkalla tai modernimmalla lyhyellä, ns. city-nurkalla. Lyhytnurkkaisessa KaukorantaKodissa nurkat jäävät nurkkalautojen ansiosta tyylikkäästi piiloon. Tämä mahdollistaa hirsirakentamisen myös sellaisille alueille, johon ei perinteistä pitkänurkkaista hirsikotia voi rakentaa. KaukorantaKoti sopii erittäin hyvin sekä kaupunkiympäristöön että maalaismiljööseen.

Lamellihirret


240 x 271 mm


205 x 270 mm


205 x 208 mm


180 x 260 mm


180 x 216 mm


134 x 192 mm


115 x 160 mm

Massiivihirret


95 x 160 mm


120 x 160 mm

 

Webbiriihi