Hirsiprofiilit Asuminen hirsitalossa

Hirsivaihtoehdot / Asuminen hirsitalossa

Tunnelmallinen hirsitalo puuntuoksuineen on turvallinen ja kodikas ratkaisu asumiseen. Lisäksi hirrellä on rakennusmateriaalina monia etuja. Hirsi hengittää, hirsi on terveellinen, kestävä ja ekologinen valinta. Hirsi on kaunis ja lämminhenkinen rakennusmateriaali.

HENGITTÄVÄ Toisin kuin muut rakennusmateriaalit, hirsi hengittää. Hirsi onkin hengittävänä materiaalina osoittautunut erinomaiseksi hyvän sisäilman luojaksi. Hirsitalossa on erittäin hyvä sisäilma. Hirren eristyskyky on erinomainen ja se tasaa miellyttävästi sisäilman lämpöä ja kosteutta. Hirsi sitoo kosteutta ja luovuttaa sitä takaisin sisäilmaan tasaisesti kuivempina aikoina. Ilman vaihtuessa huomaamattomasti, pysyvät kosteuden ja hiilidioksidin määrät sopivina. Hirsi tasaa myös kodin lämpötilan vaihteluita. Näin hirsirakenne on lämpökustannuksiltaan edullinen materiaali. Kesällä hirsisessä kodissa on sopivan vilpoista ja talvella taas mukavan lämmintä - aivan kuten haluatkin. Syksyn ja kevään aikaan hirsi varaa energiaa myös auringon valosta.

TERVEELLINEN Ihmisten hyvinvoinnin perusta muodostuu terveellisestä asuinympäristöstä. Voidaankin sanoa, että hirsi on terveysvaikutteinen tuote. Hirsitalo hengittää hyvin ja hirren kosteuden varastointikyky on erinomainen. Tästä syystä sisäilman laatu säilyy puhtaana ja terveellisenä hengittää, mikä helpottaa myös allergikkojen elämänlaatua. Lisäksi puuhun ei muodostu staattista sähköä, joten pöly ei jää pyörimään sisäilmaan. Myös tätä ominaisuutta erityisesti allergikot osaavat arvostaa. Hirsirakenne toimii myös ilman puhdistajana. Tällöin tuulettamisen tarve vähenee ja hengitysilma on raikkaampaa. Hengittävät talon rakenteet ehkäisevät kosteusvaurioiden mukanaan tuomia haittoja. Puusta ei vapaudu mitään haitta-aineita. Hirsisessä kodissa asuminen on terveellistä ja mukavaa.

KESTÄVÄ Hirsirakenne on luja, luonnonläheinen ja ekologisestikin kestävä valinta, joka ei katkaise asujan yhteyttä luontoon vaan lujittaa sitä. Siksi se on säilyttänyt asemansa vuosituhansia. Hirsitalot kestävät hyvin tehtyinä ja hoidettuina satoja vuosia. Suomessa hirsirakentamisella on vankat perinteet ja Suomessa on asuinkäytössä hirsitaloja, jotka on rakennettu 1900-luvun alkuvuosina. Hirsitalon rakenteen kestävyys ja muuttumattomuus ovat mitä parhaimpia ja siksi hirsikoti säilyttää arvonsa. KaukorantaKoti on sijoitus, joka on tehty kestämään yli sukupolvien. Rakentamisessa hirsi on lisäksi luonnonkiven ohella ainoa sataprosenttinen luonnonmateriaali.

KAUNIS Hirsi on pala aidointa suomalaista maisemaa. Se on pysyvä osa kansanperinnettämme. Hirren kauneus on juurtunut ihmisten mieliin. Hirsi on luonnonmukainen, ajattoman tyylikäs, korkealaatuinen ja kaunis rakennusmateriaali, joka tuo sisustukseen puun lämpimiä sävyjä. Elävä puupinta tuo mukanaan persoonallisuutta, viihtyisyyttä, kodikkuutta ja lämminhenkisyyttä. KaukorantaKotiin voidaan jättää sisäseinään hirren komea ulkonäkö esille. Hirsinen sisäseinä voidaan myös verhoilla, kuten haluat - valinta on Sinun.

Luonnollisesti hirrestä - lämmöllä.

 

Webbiriihi