Hirsiprofiilit Asuminen hirsitalossa

Hirsivaihtoehdot

Lamellihirsi

Kaukoranta Hirsitaloissa olemme erikoistuneet lamellihirren käyttöön hirsikotien valmistamisessa. Olemme erikoistuneet lamellihirteen sen vuoksi, että lamellihirrellä on monia etuja perinteiseen pyöröhirteen verrattuna. Lamellihirsirakenteissa ei painumista juurikaan tapahdu. Hirret eivät myöskään halkeile tai vääntyile, ja massiivinen lamellihirsi säilyttää ulkonäkönsä ja mittansa paremmin. Lamellihirren pinta on tasainen, ja se mahdollistaa sisustamisen perinteiseen tyyliin. Lamellista valmistettu hirsikoti on myös modernimpi ratkaisu, joka sopii hyvin myös kaupunkiympäristöön.

Mitä lamellihirsi on?

Lamellihirsi liimataan kahdesta tai kolmesta osasta siten, että puun sydänpuu tulee aina hirren ulkopintaan. Lamellihirren rakenne kompensoi tehokkaasti puun elämisen ja estää näin rakenteelliset virheet, lämpövuodot ja ulkonäköhaitat. Lamellihirsitalon pinta säilyy kestävänä ja kauniina vuosikymmeniä. Lamellihirren raaka-aineena käytetään korkealuokkaisia havupuita. Hirsi on luonnonmateriaalina elävää. Lamellihirsi on kuitenkin tavalliseen hirteen verrattuna jalostetumpaa. Tästä syystä painuminen on minimaalista verrattuna tavalliseen hirteen. Lamellihirsiseinä painuu noin 3 mm per yksi metri seinällä. Painuminen tapahtuu kahden ensimmäisen vuoden aikana. Lamellihirsi ei myöskään halkeile kuten tavallinen hirsi, koska puun luonnolliset jännitteet on eliminoitu.

Omakotitaloon suositeltavan lamellihirren paksuus on 202 mm. Talo ei tällöin kaipaa lisäeristystä. On mahdollista rakentaa ulkoseinät myös ohuemmasta lamellihirrestä. Tällöin seinät täytyy lisäeristää, ja käyttämällä hirsipaneelia ne saadaan aidon hirsiseinän näköiseksi. Hirsipaneelin lisäksi voidaan käyttää myös muita pintamateriaaleja.

 

Webbiriihi